Federasyon Konseyi, “Birleşik Rusya” nın sosyal açıdan önemli bir dizi yasasını onayladı

Federasyon Konseyi, “Birleşik Rusya” nın sosyal açıdan önemli bir dizi yasasını onayladı

SİYASET 

Federasyon Konseyi, “Birleşik Rusya” nın sosyal açıdan önemli bir dizi yasasını onayladı
2023,

Daha önce Devlet Duması tarafından kabul edilmişti

Senatörler, devlet tarafından askeri ipoteği geri ödemek için Birleşik Rusya girişimini onayladılar. Buna göre, SVO katılımcılarının ölümden veya ciddi yaralanmadan önce askeri ipotekler için ödediği tüm fonlar kredinin geri ödenmesine gidecek. Kalan miktar devlet tarafından ödenecektir.

Federasyon Konseyi, terk edilmiş mülkün dolaşıma girmesine katkıda bulunan “Birleşik Rusya” yasasını onayladı.

“Daha önce kaydedilmemiş gayrimenkul nesnelerinin hak sahiplerini belirlemek için önlemlerin alınması prosedürünü açıklığa kavuşturuyor ve ayrıca sahipsiz ve miras bırakılan mülkün muhasebeleştirilmesi prosedürünü düzeltiyor. Senatör Irina Rukavishnikova , “Ayrıca, bu etkinlikleri Rusya Federasyonu’nun yeni kurucu kuruluşlarının topraklarında gerçekleştirmenin ayrıntıları da belirleniyor” dedi .

Yasa, başta kırsal kesim olmak üzere terk edilmiş mülklerin düzene sokulmasını ve ekonomik dolaşıma sokulmasını mümkün kılacak ve yerel bütçelere ek gelir sağlayacaktır.

Senatörler, partinin İnternet’teki tavsiye algoritmalarının düzenlenmesine ilişkin yasasını onaylayarak, sahteciliğe ve kullanıcıların kişisel verilerinin yasa dışı kullanımına karşı bir koruma mekanizması getirdi.

Ayrıca, I. grup engellilerin toplu taşıma araçlarından refakatçisiz inmelerini yasaklayan bir yasa çıkarıldı. Sürücüler, kondüktörler ve yetkililer için para cezası 5 ila 30 bin ruble arasında olacak.

Parlamentonun üst meclisinin ve Birleşik Rusya’nın çocuk kamplarındaki çocuklar için kapsayıcı rekreasyon yasasının onayını aldı.

“Engelli çocuklar için rekreasyon ve sağlığın iyileştirilmesine eşit erişim sağlamayı amaçlıyor. Federasyon Konseyi Sosyal Politika Komitesi Birinci Başkan Yardımcısı Olga Zabralova, çocukların rekreasyonu ve rehabilitasyonu için devlet ve belediye kuruluşlarında kota konusunun en yüksek yürütme organı tarafından yıllık olarak kurulması yoluyla eşit erişim sağlanacaktır ”dedi. Güçlü Aile partisi halk programı koordinatörü .

Buna karşılık, Birleşik Rusya halk programının “İhtiyacı olan herkese özen göster” yönünün senatörü ve koordinatörü Inna Svyatenko , çocuklar için dinlenme ve dinlenme yerleri için getirilen kota mekanizmasının durumu önemli ölçüde değiştirmesi ve yaratılmasını sağlaması gerektiğini vurguladı. Bu özel kategoride rekreasyon koşulları.

“Yasa 1 Ocak 2025’te yürürlüğe girecek. Ve bu zamana kadar bölgelerin gerekli tüm düzenlemeleri hazırlaması, engelli çocuklar için çocuk kamplarındaki yerler için kotalar belirlemesi son derece önemlidir. Milli Eğitim Bakanlığı ayrıca kota mekanizmasının ne kadar etkili olacağını, kamplarda dinlenen engelli çocuk sayısının ülkedeki rakamlarının nasıl değişeceğini de analiz etmeli” dedi.

Federasyon Konseyi, babaların fonları sermayeden babanın finanse ettiği emekli aylığının oluşumuna yönlendirme hakkını onayladı. Daha önce, erkekler böyle bir hakkı ancak anne, finanse edilen bir emekli maaşı oluşturmak için annenin sermayesinden fon gönderirse, ancak daha sonra ebeveyn haklarından mahrum bırakıldı veya öldü. Belge 1 Ocak 2024’te yürürlüğe giriyor.

Ayrıca, okul çocuklarının işgücü eğitimine ilişkin “Birleşik Rusya” yasasını da onayladı. Eğitim sürecinde emeğin rolünü geliştirir, öğrencilerde sosyal açıdan yararlı çalışmalara ve sonuçlarına karşı sorumlu bir tutum oluşturmaya yardımcı olur.

Ayrıca senatörler, vatandaşların devlet kurumlarına başvurmaları için Devlet Hizmetleri portalının kullanılmasına ilişkin parti yasasını desteklediler, bu da insanları başvuru göndermek için devlet kurumlarına veya postaneye gitmek zorunda kalmaktan kurtaracak. Aynı zamanda, yazılı veya elektronik belge biçiminde temyiz başvurusunda bulunma biçimi korunur.

#Sovyet Federasyonu
#faturalar
sosyal faturalar
#Sviatenko
#Rukavishnikova
#Zabralova
halka açık resepsiyon
İtiraz oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/sovfed-odobril-ryad-socialno-znachimyh-zakonov-edinoj-rossii

Related posts